SES Seinpaneel

Per 1 september 2017 zijn wij gestopt met het importeren van alle merken. Wij hebben echter nog veel gangbare SES onderdelen op voorraad. Zolang de voorraad strekt, kunt u bij ons terecht !

Voor delen die wij niet meer hebben kunt u direct bij SES in Duitsland terecht.

Op een seinpaneel is de sporenloop van uw modelbaan schematisch weergegeven. Bij elk wissel en sein zijn toetsen geplaatst waarmee deze, vanaf het paneel, direct bediend kunnen worden. Een ingebouwde LED of lamp geeft de juiste stand van het wissel of sein weer.

seinpaneel

Hierdoor ziet u in één oogopslag de ingestelde wisselstraat voor u. Geen gezoek meer naar de juiste toets op het schakelbord, maar een ‘sprekend’ overzicht.

 

seinpaneel2Het modulaire systeem van het SES seinpaneel groeit mee met de ontwikkeling van uw baan en laat zich eenvoudig wijzigen. Door de handige zeshoek vorm is elke modelbaan beknopt weer te geven op het paneel (twee horizontale sporen per module).

 

 

seinpaneel3

Het paneel kan zowel conventioneel- als digitaalbestuurde modelbanen bedienen. De catalogus die ook als werkboek dient, is voorzien van duidelijke afbeeldingen en een Nederlandse vertaling.
Aanvullend op het seinpaneel levert SES ook alle bijkomende elektronica in modulevorm. Zo zijn er schaduwstationbesturing, bloksysteem, wisselterugmelding,  seinbesturing en spoorbezetmelding. Alle modules werken zonder contacten in de baan
en zijn geschikt voor alle stroomsystemen, digitaal of conventioneel.

seinpaneel_modulo_wand

De modules kunnen overzichtelijk op een speciale montagerail bevestigd worden. Een computer is niet nodig, maar het seinpaneel kan wel aan de digitaal bestuurde modelbaan gekoppeld worden, zodat er een duidelijk overzicht op groot formaat ontstaat als de computer de besturing regelt. Het ontwerp kunt u uittekenen met behulp van het
zeshoek-rasterplan uit de catalogus of met de
speciale ontwerp-set die het mogelijk maakt om als een legpuzzel uw seinpaneel op papier samen te stellen.

ses-seinbord_klein

Graag ontwerpen wij op de computer samen met u het seinpaneel voor uw modelbaan. Desgewenst kunnen wij het hele seinpaneel ‘stekker’-klaar voor u bouwen, geheel afgestemd op uw wensen en budget. Het SES seinpaneel is modulair van opbouw, waardoor de kosten over een langere periode uitgesmeerd kunnen worden.

SES GEEFT OVERZICHT IN DE BEDIENING
EN AUTOMATISERING VAN UW MODELBAAN.