Railstofzuiger in schaal N

De beproefde H0-reinigingstechniek wordt nu ook op schaal N (1:160) aangeboden. De kleinste rijdende railstofzuiger van de wereld zet opzienbarende prestaties neer.

Schaal N 1

De wagon is eenvoudig inzetbaar op alle rail-systemen (Arnold, Fleischmann, Minitrix, Roco etc.) voor het verwijderen van stof en vuil. De ervaring leert dat vuilafzetting op de rails vaak wordt veroorzaakt door vuildeeltjes uit het modelspoor-landschap en uit de lucht.

Door deze afzetting  wordt de betrouwbare  werking van de fijnmechanische delen zoals aan- drijvingen,  schuifbeweging en koppelstangen, aslagers, elektrische contacten etc. ontregeld.

Met de LUX N-railstofzuiger kunnen ook de moeilijk toegankelijke plaatsen van de baan  gereinigd worden, zoals tunnels, schaduwstations en sporen die voorzien zijn van bovenleiding.

Door middel van de rijspanning  wordt de N-railstofzuiger  van stroom voorzien (stroomopname max. 40 mA !) en kan door een locomotief geduwd of getrokken  worden. Het aangezogen vuil wordt opgeslagen in een gemakkelijk afneembaar reservoir.

Een geïntegreerde spanningsregeling maakt het mogelijk om de standaard railstofzuiger (Artnr. 9070) zowel op een conventioneel als op een  digitaal bestuurde modelbaan te gebruiken. De railstofzuiger is voorzien van sensortechniek die de stofzuiger automatisch inschakelt zodra de wagen in beweging komt en uitschakelt als de wagen bijv. voor een sein stilstaat.

Daarnaast is de N-railstofzuiger ook  nog verkrijgbaar met een ingebouwde digitaal decoder (uitloopmodel!). (zie prijslijst).

De N-railstofzuiger is geconstrueerd volgens de NEM (Normen Europäischer Modellbahnen) en gepatenteerd.

Schaal N 2

De afmetingen:

  • lengte over buffers 111 mm.
  • breedte 21,7 mm.
  • hoogte 31,5 mm.

Artikelnummers van de verschillende uitvoeringen:

  • N-railstofzuiger in standaarduitvoering  met sensortechniek   (Artnr.  9070).
  • N-railstofzuiger met Lenz-digitaal-decoder    (Artnr. 9061).
  • N-railstofzuiger met Trix-Selectrix-decoder (Artnr. 9063).
  • Nieuwe borstels voor de railstofzuiger      (Artnr. 9068).