Modulaire baanbouw

Menninghaus modulaire baanonderbouw met raamwerk, platen en railspiralen

baan

Baanonderbouw

Een goede baanonderbouw is het solide fundament voor elke modelbaan. Kies daarom voor degelijk materiaal en laat de basisconstructie door de vakman maken zodat er later ook bij uitbreidingen of wijzigingen geen problemen ontstaan. Een stabiele onderbouw, die niet werkt of krom trekt, is een goede investering voor elke baan. Met het modulaire raam- werkonderbouw en de railspiralen van Menninghaus ziet elke model baanbouwer zijn droombaan in vervulling gaan.

Raamwerk
Het raamwerk bestaat uit eerste kwaliteit, kamer gedroogd, geschaafd en geschuurd vurenhout en wordt met getande houtverbindingen in elkaar gezet. De bovenplaat bestaat uit watervast verlijmt hechthout (multiplex).

ramen

Precies passende delen maken het mogelijk om de onderbouw snel, schoon en gemakkelijk in elkaar te zetten. Alle benodigde materialen zoals lijm, schroeven, ringen, bouten en moeren worden meegeleverd.

Voor de beginnende modelbaanbouwer is er voor elke gangbare startset, in iedere modelschaal, een standaard- en of basissysteem baanonderbouw leverbaar. Op basis van het “bouwpakket” principe kan elke modelbaan, op elk gewenst moment, na believen uitgebreid of gewijzigd worden. Daarbij komen de voordelen van dit systeem volledig tot hun recht. Individuele ontwerpen en wensen kunnen vanzelfsprekend, geheel op maat, pasklaar geleverd worden.

ronderbouw3

Railspiraal

Voor het overwinnen van hellingen op de modelbaan hebben we een professioneel en stabiel railspiraal ontwikkeld. Hiermee kan op een kleine ruimte, elk gewenst hoogteverschil op de modelbaan overwonnen worden. Vaak wordt een railspiraal gebruikt als verbinding tussen schaduwstation, onder het baanniveau, en de zichtbare baan.

ronderbouw2

Bij dit systeem is het hoogteverschil variabel instel- baar. De railspiraal kan in het raamsysteem van de baan ingebouwd worden of naast de baan worden opgebouwd.

rrailspiraal

Ook de hellingshoek is variabel instelbaar en er is een ruime keuze uit verschillende terrasbreedtes en radiussen.

De dragers bestaan uit stabiele, gecoate staal- profielen met in hoogte verstelbare kunststof voeten.

Het railspiraal is zowel met als zonder bovenleiding leverbaar.

rspiraalb1

Voor prijsopgave kunt u een tekening met alle maten van uw

baan naar ons op sturen. Binnen 2 weken ontvangt u dan een offerte voor de baan- onderbouw en/of railspiraal.