Het SES Switchboard 2000

Het SES Switchboard 2000 maakt het mogelijk om het SES seinpaneel op Märklin Digital systeem aan te sluiten.

switchboard

U heeft er lang op moeten wachten, maar het wachten wordt beloond. Het S.E.S. SWITCHBOARD 2000 MT is een volledig nieuwe constructie, met nieuwe software, toegespitst op de toekomst.
Het SWITCHBOARD 2000 MT maakt het mogelijk het S.E.S.® -seinpaneel aan het Märklin Digital systeem aan te sluiten. Met het S.E.S ® -seinpaneel is het mogelijk om, via het Märklin Digital systeem, wissels en seinen overeenkomstig het grote voorbeeld overzichtelijk te bedienen.

Men krijgt een duidelijke terugmelding van de stand van wissels en seinen. Het S.E.S. ®-seinpaneel vergroot de bedrijfszekerheid door het eenduidig schakelen van magneetartikelen en zijn overzichtelijke en kwalitatief hoogwaardige opbouw.

Een andere mogelijkheid is, het op groot formaat weergeven van de stand van wissels en seinen bij het besturen van de baan met de computer via het Märklin Digital systeem.

Aan het SWITCHBOARD 2000 MT kunnen echter ook zelfbouw of seinpanelen van andere fabrikanten aangesloten worden. De enige voorwaarde is: het seinpaneel moet beschikken over momentschakelaars (toetsen) voor de bediening.

Het uitlichten van de terugmelding kan met behulp van lampjes (ca. 50 mA) of LED’s met voorschakelweerstand gebeuren. Aangezien de toetsen en de lampjes/LED’s tegen een gemeenschappelijk potentiaal (+) geschakeld worden, is een galvanische scheiding tussen bedienings- en weergaveelementen bij het SWITCH-BOARD 2000 MT niet nodig.

Het SWITCHBOARD 2000 MT is onder art.nr. S029999 verkrijgbaar bij de betere modelspoorwinkelier.

Bekijk ook uitgebreide gebruiksaanwijzing met aan- sluitschema’s e.d. (PDF bestand).