H0-Railstofzuiger

Per 1 september 2017 zijn wij gestopt met het importeren van alle merken.H0-railstofzuiger

De LUX-Railstofzuiger is de eerste verrijdbare en goed werkende railstofzuiger voor alle H0-modelbaansystemen (Märklin, Fleischmann, Roco en Trix-Express).

9060_3

Deze wagon werd speciaal ontwikkeld om alle los liggende stof- en vuildeeltjes van de baan te verwijderen. Uit ervaring blijkt namelijk, dat juist deze losse deeltjes uit de lucht en landschapsbouw tussen de fijne mechanische delen (aandrijving, koppelstangen, lagers etc.) van locomotieven en wagons komen.

8810f

Dit leidt als snel tot storingen in uw spoorbedrijf. Doordat de stofzuiger in een wagon gebouwd is, kunnen ook de moeilijk te bereiken plaatsen, zoals tunnelgedeelten, schaduwstations en onder bovenleidingen, zonder moeite gezogen worden.

De LUX-Railstofzuiger wordt door middel van de rijspanning van stroom voorzien en kan door elke locomotief getrokken of geduwd worden. De ventilator wordt door een hoogtoeren Faulhaber motor aangedreven.

8840

De ventilator geeft reeds bij geringe rijspanning al de volle zuigkracht. Door de geïntegreerde spanningsregeling is de inzetbaarheid van de standaardwagon zowel op conventionele als op digitale banen mogelijk.

De wagon is voorzien van een kortkoppelingsmechaniek en NEM-koppelingsopnameschacht. De railstofzuiger is voorzien van sensortechniek  waardoor de stofzuiger automatisch inschakelt zodra de wagen in beweging komt en stopt als de wagen voor bijv. een sein tot stilstand komt. De wagon is volgens de normen van de Europese modelbanen geconstrueerd en gepatenteerd.

H0-LUX-Railstofzuiger voor 3 rail wisselstroom systeem Märklin
Railstofzuiger met sensortechniek art.nr. 8830
Combinatie railstofzuiger en railslijpwagen, beiden met sensortechniek art.nr. 9630

 

H0-LUX-Railstofzuiger voor 2 rail gelijkstroom systeem Fleischmann/Roco
Railstofzuiger met sensortechniek art.nr. 8831
Combinatie railstofzuiger en railslijpwagen, beiden met sensortechniek art.nr. 9631

 

H0-LUX-Railstofzuiger voor 3 rail gelijkstroom Trix-Express
Railstofzuiger met sensortechniek art.nr. 8832