H0-Rail en Bovenleiding slijpwagon

Na het succes met de H0-railstofzuiger, completeren we de reinigingstechniek met de H0-rail- en boven-leidingsslijpwagon.
Beide wagons vullen elkaar aan.  De reinigingswagon moet door een loc getrokken of geduwd worden.
Het hart van de rail- en bovenleidingsslijpwagon is de radiaal werkende slijp- en polijsttechniek met de hoogtoeren Faulhaber motor (afb. 1).

9011_1

Afb.1

9011_2
Afb. 2

De ronde kunststof polijstborstel kan door een stelschroef zó worden ingesteld dat hij op de juiste wijze slijpt of polijst. De stroomvoorziening vindt plaats via het ingebouwde accupakket, welke via de ingebouwde elektronica, met behulp van de baanspanning opgeladen wordt.

9046
Afb. 3

Bij onvoldoende stroomtoevoer via de wielen, veroorzaakt door vervuilde rails, zorgt een ingebouwd accupakket ervoor dat het slijpen niet onderbroken wordt. Daardoor zijn ook sterk vervuilde rails goed te reinigen. In de huidige generatie reinigingswagens zorgt de ingebouwde bewegingssensor ervoor dat de aandrijving automatisch gaat draaien zodra de wagon gaat rijden en stopt zodra de trein voor een onveilig sein tot stilstand komt.

9011_3

Afb. 4

Draait men het aandrijfblok met slijpborstels naar boven (afb.5), dan is deze wagon te gebruiken als rijdraadreiniger. Een spiraalveer zorgt voor de instelbare druk tegen de rijdraad.

9011_4Afb. 5

De wagons, in standaarduitvoering met sensortechniek, zijn inzetbaar in conventioneel bedrijf en alle digitale meertreinensystemen. Wanneer de borstel aan vervanging toe is zijn er vier type ronde slijp/polijstborstels verkrijgbaar.

De wagon wordt geleverd met borstel nr. 9046
 

H0-reinigingswagons voor wisselstroom 3 rail, systeem Märklin

Met bewegingssensor, geschikt voor conventioneel- en digitaalbedrijf. art.nr. 9130
Combinatie reinigingswagen en stofzuiger met bewegingssensoren, geschikt voor conventioneel- en digitaalbedrijf. art.nr. 9630
 

H0-reinigingswagon voor tweerail gelijkstroom systeem Fleischmann/Roco

Met bewegingssensor, geschikt voor conventioneel- en digitaalbedrijf. art.nr. 9131

Met DCC decoder, digitaal in- en uitschakelbaar. uitloop model!

art.nr. 9025

Combinatie reinigingswagen en stofzuiger met bewegingssensoren, geschikt voor conventioneel- en digitaalbedrijf.

art.nr. 9631
 

H0-reinigingswagon voor drierail-gelijkstroom Trix-Express

Met bewegingssensor, geschikt voor conventioneel- en digitaalbedrijf.

art.nr. 9132